Wie ben ik
Uitslagen
Duiven
Fotogalerij
Gastenboek/Referenti

Home    Contact    Kampioenschappen    

Wie ben ik?

Beste Duivenliefhebbers,

Mijn naam is Johnny van miert , ben gehuwd met Rita Verlinden en heb een zoon en een dochter. Ik beoefen de duivensport sinds 1981.Na het overlijden van mijn vader, ben ik de duiven verder gaan verzorgen.Ik ben dan verder gaan spelen op de hokken van mijn ouders met enkel vitesse vluchten Quievrain en Noyon. In 1984 ben ik gehuwd met mijn vriendin Rita Verlinden wij huurden een huisje in de gemeente Boom 1 jaar later had ik een hokje geplaatst achteraan in de tuin en de duiven verhuisde naar Boom. In 1987 hebben we ons een eigen huis gebouwd eigenhandig en met de hulp van famillie en vrienden wat er wel eerst  stond was een duivenhok .1 jaar later 1988 zijn we dan ingetrokken in ons nieuwe huis op het huidige adres.

In de jaren 1992 - 93 - 94 - 95 had ik drie rode super duiven het waren vader en 2 zonen die altijd Noyon vlogen met vele eerste prijzen en die vele waarborgen wonnen.Doch in juli van het jaar 95 we waren 1 weekje op verlof heb ook ik bezoek gehad van dieven en ze waren er met mijn rode duiven vandoor waarvan ik toch een tijdje niet goed van geweest ben.  Na drie jaar op de sukkel geweest met prijsjes winnen heb ik eind 1998 opnieuw een aantal duiven aangekocht bij sterk spelende liefhebbers en de trein was opnieuw vertrokken. 

Van 1999 tot 2007 was ik mee bij de kampioenen met vele 1ste plaatsen en verschillende asduiven. In 2007 heb ik besloten om  het ook op halve fond vluchten te gaan proberen met enkele jonge duiven. Het eerste jaar was niet echt een succes mede daarom heb ik mij opnieuw andere duiven aangekocht bij gekende sterk spelende halve fond liefhebbers o.a. Vereyken-Gommers ( Schilde ) De Beuckelaer J&F ( Minderhout ) bijde van het ras Albert Marcelis ( Brecht ) en van Eddy Janssens uit ( Zandhoven ) met de soort van Dirk Van Dijck van alle drie heb ik enkele goede duiven bekomen mijn dank daarvoor. Ondertussen zijn er ook enkele rechtstreekse van Dirk Van Dijck bijgekomen. Ook zijn er duiven bijgekomen van Karel Ceusters vroeger tandem Heremans-Ceusters en enkele rechtstreekse Van Leo Heremans. De duiven van al deze duivenmelkers was een schot in de roos.

In 2008 ben ik volledig overgestapt op de halve en de kleine fond vluchten met jonge duiven en het ging als maar beter. Met enkele goede resultaten op Dourdan en op de kleine fond .

2009, mijn 2de jaar ben ik opnieuw bij de kampioenen met jaarse en jonge duiven. Ik zie er al naar uit voor 2010 om toch weer altijd maar beter te presteren.

Ik ben er in geslaagd om ook in het jaar 2010 weer bij de kampioenen te zijn,en zelfs nog beter dan 2009. In 2010 ben ik namelijk algemeen kampioen in ons lokaal Nielse vereniging van halve fond.Ook nog tweede Algemeen kampioen in het samenspel Schelde en Rupel gewest ( Hafo Aartselaar ). En ook nog elfde in het Provinciaal kampioenschap kleine halve fond oude duiven prov.Antwerpen.

In het jaar 2011 is het minder geweest met de prestaties van de duiven. Ik had het aan het begin van het seizoen al aangekondigd  dat het wel wat minder zou kunnen zijn met de duiven. Met al die verbouwings werken aan het huis van onze zoon was er nog weinig tijd over om met de duiven bezig te zijn.Komt er dan ook nog bij dat al vrij vlug  mijn beste oude duif achtergebleven was en 14 dagen later een goede jaarling. Ook het vele slechte weer met veel regen heeft er geen goed aangedaan.

In 2012 ga ik me er terug 100% voor geven.Op het kweekhok is inmiddels ook weer versterking bijgehaald 2 late duivers van 2010 had ik vorig jaar al aangekocht en 1 duivin rechtstreeks van Dirk Van Dijck uit zandhoven en ook nog een jonge duiver van Eddy Janssens uit Zandhoven.In 2012 zullen er ook nog enkele bijkomen van Van elsacker-Jepsen uit Schilde + nog een duivin van Dirk Van Dijck. Ook zijn er weer 4 ( uit eieren bekomen ) 3 duivers en 1 duivin bijgekomen van mijn vriend Marc Vereyken van de tandem Vereyken - Gommers.

2012 was opnieuw een geweldig seizoen en dat dan in union ZAV met 62% prijs tegen zware tegenstanders als Roofthoofd, Van Dijck,Vereyken - Gommers, Van Elsacker - Jepsen, Marcel Wauters, Vercammen enz.En dan nog met een ligging helemaal aan de voorkant en westelijk.Ook dit jaar weer kampioen halve fond jonge duiven te Borsbeek en vermeldingen bij de jaarse duiven. 

2013 is een fantastisch seizoen geworden en heb mij weer goed geamuzeerd. Mee bij de kampioenen van de ZAV hafo met opvolger oude duiven en 2° asduif jonge duiven. Kampioen oude duiven en algemeen kampioen in het lokaal te borsbeek hafo. Koning boven Parijs. Kampioen jonge duiven van Noyon Oude Bond A.V Boom. Het word als maar beter. 

In 2013 zijn er weer 4 duiven bijgekomen van Vereyken-Gommers uit Schilde soort  L&M Bartsoen, 4 late jonge duiven in samenkweek met Wim Liekens van Leo Heremans origine, 2 late jonge duiven van Dirk Van Dijck. En nog 1 jonge duif van 4 een duivin van Van Den Bulck Dirk uit Grobbendonck dat behoorlijk goed gevlogen heeft. De 3 andere zijn achtergebleven.

2014 Ook dit jaar weer mee bij de kampioenen. In de Z.A.V. en in Borsbeek op de kleine halve fond, als ook van Noyon lokaal oude bond A.V. Dit jaar ook weer 2 duiven bijgehaald bij Dirk Van Den Bulck uit Grobbendonk. 1 duiver van 2012 en 1 late jonge duiver van 2014 (stond nog op 3 pennen).

2015 is een minder seizoen geweest. Met de weduwnaars was het door omstandigheden nog goed, met de jonge duiven ben ik al gestopt na het eerste weekeind van augustus wegens het bouwen van het huis van onze dochter. We waren er al aan het werken sinds begin juni. Voor de kleine fond was er al helemaal geen tijd voor. Toch ben ik nog mee bij de kampioenen kleine halve fond in ons plaatselijk lokaal de beginnelingen. 

2016 Nu ik terug wat meer tijd heb ( wel nog enkele kleine werkjes doen ) ga ik er terug 100% tegenaan om weer meer met mijn duiven bezig te zijn en terug betere resultaten te halen. De verwachtingen zijn weer hoog gespannen.

Sinds 2015 ben ik overgestapt naar lokaal te Reet (Rumst)  en speel de halve fond nu in de Z.A.V. (Zuid Antwerps Verbond) en word er ingekorft te Borsbeek bij duivenliefhebbersbond de beginnelingen. Voor de kleine fond hoofdzakelijk  de nationale vluchten met jonge duiven ga ik inkorven  in de Kon.De Zuiderbond Fondclub Mechelen. En bij duivenbond de Padvinders te St. Job.

 

 

De duivenrassen die ik heb zijn:

De Beuckelaer J&F - ( Minderhout ) (Ras Albert Marcelis)

Vereyken - Gommers - ( Schilde ) (Ras Albert Marcelis - L & M Bartsoen - Eddy Janssens)

Eddy Janssens - ( Zandhoven )

Heremans Leo - ( Vorselaar )

Dirk Van Dijck - ( Zandhoven )

Karel Ceusters - ( Vorselaar ) ( ras Heremans - Ceusters )

Van Elsacker - Jepsen - ( Schilde )

Liekens Wim - (Boom) samenkweek (ras Leo Heremans)

Dirk Van Den Bulck(Grobbendonck)  

Electronisch constateren

Mijn hok is verdeeld in 4 kompartimenten 2 weduwnaarshokken en 2 jonge duiven hokken Uitgerust met 2 ingangen voor de 4 hokken samen, uitgerust met het electronisch Bricon systeem. In 2015 heb ik het kweekhok vermindert naar 12 koppels ipv.14 kweekoppels en een ren voor duivinnen.

Selectie

Hier heerst een strenge selectie, de oude duiven worden geselecteerd per 20 tal en moeten minstens 3 x per 20 tal gevlogen hebben en enkele malen per 10 tal. De jaarse en jonge duiven worden geselecteerd per 10 tal ook enkele keren per 20 tal is graag gezien maar moet niet.

Speelsysteem weduwnaars en jonge duiven.

Voor 2016 heb ik mede ook door de strenge selectie 6 oude en 4 jaarse weduwnaars waarmee ik op de halve fond vluchten ga spelen.De weduwnaars worden op het klassieke weduwschap gespeeld. De jonge duiven worden met het systeem van de schuifdeur gespeeld.

De jonge duiven worden gespeend als ze ongeveer 25 dagen oud zijn en zullen verduisterd worden vanaf begin maart tot half juni. 

Medisch:

Op medisch vlak houd ik het vrij eenvoudig, enkel voor het speelseizoen aanvat ga ik naar de veearts met een paar duiven en een mest onderzoek, is er iets dan zal ik iets geven maar daarna is het afgelopen voor het hele seizoen.Voor de kweek begint ook nog even langs de veearts. 

Voeding.

Tijdens de kweekperiode kweek extra subliem en p 40 korrel ook dagelijks optimal-start 25 eivoer van Colombine. Ook met regelmaat wat vers groenvoer. Er staat met regelmaat zeezout ter beschikking. 2 dagen Naturaline van Natural en 3 dagen appelazijn.De voeding voor de weduwnaars en weduwduivinnen in het voorjaar bestaat uit 100% dieet van Versele - Laga. De jonge duiven krijgen in het voorjaar verder kweek subliem van Versele- Laga. Alle dagen krijgen ze verse mineralenmix ALL - In - One van Colombine.  

De speelafstanden zijn

  

Ablis 339.011
Argenton 543.037
Blois 449.018
Bourges 467.636
Chateauroux 514.169
Dourdan Angerville 353.439
Gien  398.111 
Gueret 578.709
Issoudun  491.611
Jouy-Le-chatel 284.303
La Souterraine  580.550 
La chatre 531.818   
Leerbeek    40.106 
Le Mans 457.105 
Melun 298.180  
Merchtem    19.281
Montlucon  543.644 
Nevers  465.492 
Ninove    37.289 
Noyon  195.490 
Orleans  394.835 
Poitiers  581.575 
Pont St. Maxence 237.266  
Quievrain    90.179 
Salbris 441.885
Souppes-Sur-Loing 345.121
Sourdun 293.669
Sens 331.366
Tours 491.497
Vierzon 463.509
   
   
   
Edingen   50.840
Eizeringen   33.888

                                                                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com